Inloophuis - Foto: aangeleverdOp dinsdagmiddag 28 april gaat SCEN arts: Annemiek Berghoef middels een ‘ronde tafelgesprek’ in gesprek met gasten van het inloophuis Medemblik.

Euthanasie is altijd zeer ingrijpend voor de patiënt, diens naasten, en evenzeer voor artsen. SCEN artsen spelen dan een belangrijke rol voor alle betrokkenen. Zij geven een onafhankelijk advies als zij een een verzoek krijgen van een patiënt en gaan vervolgens in gesprek met de patiënt, directe familie, behandelend arts of huisarts.


Voor mensen die voor de de keuze 'euthanasie' komen te staan is informatie vooraf heel belangrijk. Vaak zijn er veronderstellingen dat het 'allemaal al geregeld is via een een euthanasie verklaring. De praktijk is vaak even anders.

Foto: gemeente MedemblikBurgemeester Frank Streng legde vandaag bloemen ter herdenking aan de sterfdag van verzetsstrijder Adri (A.C.) de Graaf op 17 april 1945.

Hij deed dit bij het monument aan de A. C. De Graafweg in Wognum. Hierbij waren ondermeer de dochter van De Graaf, Mevrouw Biesheuvel, en haar zoon aanwezig.

Op de foto v.l.n.r.: schoonzus van Mw. Biesheuvel en haar man, Mevrouw Biesheuvel, Frank Streng, Peter Sasberg van ‘oorlogsmonumenten vertellen’, de zoon van Mevrouw Biesheuvel.

Bron: Gemeente Medemblik

vrijdag, 17 april 2015 14:15

Zuiderzee visserijdag in Medemblik

Stichting Westfriese (H)eerlijke Ambachten organiseert op zaterdag 18 april het eerste evenement van de “Zuiderzee Visserijdag Medemblik” Op die dag zijn authentieke visserschepen aan de kade van de Oosterhaven te bezichtigen. In het kasteel is een Tentoonstelling van oude scheepsmodellen te zien. Ook is er een Tagrijn die het een en ander uitstalt.

 

Bron: Dichtbij

Zorgcentrum Almere in Opperdoes was gisterochtend urenlang telefonisch onbereikbaar, vermoedelijk door werkzaamheden aan de rand van het dorp. Ouderen in aanleunwoningen konden in noodgevallen geen contact opnemen.

Op verschillende plekken in het dorp was de telefoonlijn van 05.00 uur tot 09.00 uur 's ochtends buiten werking. "Daar zit een piekmoment in voor ons," vertelt Tineke Roos van zorgcentrum Almere. "Ouderen worden rond die tijd wakker of zijn al wakker. Voor al de ouderen die van een alarmeringssysteem afhankelijk zijn is dat lastig als ze ons niet kunnen bereiken."

Foto: gemeente MedemblikInwoners van de gemeente Medemblik hoeven voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs voortaan geen aangifte meer te doen bij de politie. Vanaf maandag 13 april kunnen zij daarvoor bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen.

Zij kunnen direct een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aanvragen. De gemeente neemt de melding en de aanvraag, ook als er sprake is van een misdrijf,  in behandeling. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Zorgcoöperatie VGZ heeft opnieuw naar de zaak van de vijfjarige Nora gekeken, naar aanleiding van de berichtgeving van afgelopen dinsdag. VGZ gaat contact opnemen met het gezin om te kijken naar een passende oplossing.

 

Bron: Dichtbij

donderdag, 16 april 2015 13:55

18 april: Veiling Cultura

Er zijn weer veel mooie, leuke, lekkere, aparte koopjes beschikbaar gesteld door verenigingen, bedrijven en particulieren, iedereen bedankt hiervoor.
Cultura heeft ruimte beschikbaar gesteld op de website voor een pdf-bestand van de catalogus, hier kunt u dus ook op kijken, als u geen catalogus hebt ontvangen.
Wilt u nog een catalogus ontvangen, of wilt u een koopopdracht geven, u kunt dan contact opnemen met het secretariaat, Mevr. R. van der Thiel, 0228 59 32 29
Omdat het de 50ste keer is dat de veiling gehouden wordt, hebben we leuke prijzen.

woensdag, 15 april 2015 20:07

Drukte voor de voorstelling

Zenuwen, slopende spanning en de kick dat het gelukt is. Dat is ook voor de grimeersectie het recept bij een geslaagde theatervoorstelling, zo mochten leerlingen van SG De Dijk afgelopen week ervaren.

 

Bron: Dichtbij

Een automobilist is dinsdagavond onwel geworden achter het stuur in Abbekerk. De man raakte met de auto te water langs het Zuideinde. Hulpdiensten werden massaal ingezet.

 

Bron: Dichtbij

Foto: aangeleverdOp vrijdag 10 april kreeg Corrie Dekker- Kamma door burgemeester Frank Streng een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij is nu lid in de Orde van Oranje - Nassau. Corrie Dekker is al bijna dertig jaar betrokken bij Harddraverijvereniging ‘Prins Hendrik’. In 1986 is ze redactielid en eindredacteur geworden van de toenmalige Harddraverijkrant. Door haar betrokkenheid en perfectionisme was die taak haar op het lijf geschreven. In 1993 is Corrie Dekker secretaris geworden van de draverijvereniging. Zij weet alles wat er in de vereniging speelt, heeft allerlei draaiboeken aangelegd en mede door haar inzet is de organisatie van ‘De Dag der Dagen’ in Medemblik perfect. Het is dan ook voor een groot deel aan haar te danken, dat ‘Prins Hendrik’ werd uitgeroepen tot ‘Kortebaanvereniging van het jaar 2014’.

Pagina 1 van 79