Foto: Gemeente MedemblikOp donderdag 26 maart ondertekenden de zeven Westfriese gemeenten in Hoorn de samenwerkingsovereenkomst voor de Westfriese Waterweken 2015. Door de nieuwe deelname van Opmeer is De Westfriese 7-stedentocht over water nu compleet.

 

Trots op samenwerking
Hierdoor kan er vanaf dit jaar nog krachtiger samen naar buiten getreden worden. De zeven gemeenten zijn trots op deze samenwerking en kijken vol goede moed richting deze zomer en de toekomst.

Foto: Gemeente MedemblikHoe kunt u zien of uw kind drugs gebruikt? Eén avond, interessante sprekers, ervaringsdeskundigen en een hoop nuttige informatie: kom ook!

Zit u ook weleens met vragen als ‘Hoe weet ik of mijn kind wel of geen drugs gebruikt?’, ‘Ik denk dat mijn kind drugs gebruikt, maar weet niet precies wanneer, hoeveel en welke drugs’, 'Wat moet ik doen als ik denk dat mijn kind drugs gebruikt?', ‘Hoe ga ik het gesprek aan, zodat hij/zij niet meteen afhaakt?’.

 

‘Welkom op het feest’
De antwoorden op al uw vragen over  jongeren en drugs krijgt u op de informatieavond ‘Welkom op het feest’ op donderdag 16 april in MC ‘De Muiter’ in Medemblik. De avond is gericht op álle ouders, niet alleen op ouders van drugsgebruikende jongeren of ouders die gebruik vermoeden.

 

vrijdag, 27 maart 2015 20:53

Langste zwaard ooit gemaakt in Medemblik

Maar liefst 35 schoolklassen uit Medemblik hebben er twee maanden aan gewerkt: het langste zwaard ter wereld. Het houten gevaarte is 10,95 meter geworden.

De recordpoging wordt ingediend bij het Guinness Book of Records. Of de leerlingen een officieel wereldrecord te pakken hebben, horen ze over een aantal weken.

De stroomstoring die vandaag grote delen van Noord-Holland trof was de grootste ooit in de geschiedenis van Nederland.

Netbeheerder Liander meldt dat 1.000.000 huishoudens vandaag zonder stroom zaten. Hiermee lijkt deze stroomstoring verreweg de grootste ooit. Tot vandaag was de grootste storing ooit die van 2002 in Rotterdam. Meer dan 300.000 huishoudens werden toen getroffen.

donderdag, 26 maart 2015 21:29

Dronken bestuurder neemt hekwerk mee

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 00:46 uur een 44-jarige man uit Castricum aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol.

Na een melding van een dronken bestuurder troffen de agenten op de Dijkweg een beschadigde auto aan. De bestuurder had een meterslang hek omver gereden dat nog deels onder het voertuig hing. De man kon niet meer op zijn benen staan en bleek ruim vijf maal zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als wettelijk is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie

De expositie keramiek van Bets de Vries-Dekker is bijna afgelopen. Vanaf 29 november werd de expositie redelijk druk bezocht, met als uitschieters 8 februari en 15 maart toen er demonstraties draaien op de draaischijf werden gegeven.

Afgelopen zondag en aanstaande zondag exposeren de cursisten, waaronder mensen uit Andijk en Wervershoof, van Bets de Vries-Dekker in het museum. En ook de vogeltjes, die gemaakt zijn door de kinderen van groep 3 en 4 van de Dr. A. Kuiperschool worden nog tentoongesteld in een van de vitrines.

dinsdag, 24 maart 2015 20:15

Winactie The Water Diviner

Foto: aangeleverdIn zijn regiedebuut, THE WATER DIVINER, speelt van Russell Crowe de rol van een Australische boer die vier jaar na de Eerste Wereldoorlog naar Turkije reist.
Hij gaat op zoek naar zijn drie zonen die vermoedelijk zijn omgekomen tijdens de Slag om Gallipoli.
De cast bestaat uit o.a. Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Jai Courtney, Ryan Corr en Jacqueline McKenzie.
THE WATER DIVINER draait vanaf 16 april in de bioscoop. Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/9DNUgucvcUA of kijk op: www.waterdiviner.nl.

You medemblik mag 3 x 2 kaarten weggeven. Kans maken? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. The Water Diviner. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

dinsdag, 24 maart 2015 20:09

Gemeente Medemblik wil graag uw mening!

Foto: gemeente MedemblikHet aantal mensen dat een afspraak maakt is sinds de start op 1 januari gestegen. Maar het aantal afspraken dat via de website van de gemeente Medemblik wordt gemaakt, daalt.

Daarom zijn is de gemeente Medemblik benieuwd naar uw mening. Vul de opiniepeiling op hun website in.

Bron: Gemeente Medemblik

dinsdag, 24 maart 2015 20:07

Andijk voorkomt een ramp

Foto: gemeente MedemblikOp initiatief van burgemeester Frank Streng herdenkt Andijk en de rest van de gemeente volgend jaar de reddingsactie van Andijk. De stormnacht wordt opnieuw beleefd, er wordt een monument bij de dijk geplaatst, er komt een tentoonstelling en er vinden educatieve activiteiten plaats.

Het is januari 1916. Als de noordwesterstorm opsteekt, werkt de zee als een trechter. Het water stuwt hoog op en kan niet via de onderstroom terugkeren. Daardoor slaat het op veel plaatsen in Noord-Holland over de dijken. De Andijker bevolking heeft met veel pijn en moeite een dijkdoorbraak voorkomen. Westfriesland bleef droog, een ramp is afgewend.

maandag, 23 maart 2015 16:50

Jongerencentrum The Future opent deuren

Foto: aangeleverdEnkele jaren geleden hebben burgers samen met Andijker jongeren het initiatief genomen om tot een eigen jongerencentrum te komen. De gemeenteraad steunde dit burgerinitiatief en stelde budget beschikbaar. Nadat een geschikte locatie was gevonden, hebben de jongeren en de Dorpsraad Andijk hard gewerkt om het jongerencentrum klaar te krijgen.

Pagina 1 van 77