vrijdag, 27 februari 2015 17:00

Winactie: CHAPPIE

Filmposter Chappie - Foto: aangeleverdIn CHAPPIE, de nieuwe futuristische actiefilm van de regisseur van District 9 en Elysium, wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Eén van deze robots wordt gestolen door criminelen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.

Geregisseerd door Neill Blomkamp (District 9, Elysium). Met o.a. Hugh Jackman, Dev Patel, Sigourney Weaver en Sharlto Copley.

CHAPPIE draait vanaf 5 maart in de bioscoop, ook in IMAX.

http://www.chappiefilm.nl/ of www.facebook.com/ChappieNL

Bekijk hier de trailer: http://youtu.be/kuI8eQWE0L8

 

Stuur voor 5 maart een mail met uw adresgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v CHAPPIE en maak kans op 2 bioscoopkaartjes!

 

De verbouwing van de gymzaal van Dorpshuis Centrum tot een prachtige evenementenzaal is inmiddels afgerond, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Aanstaande zaterdag, 28 februari, zullen DJ Jerome en Starkoo hun opwachting maken in Andijk, om dit heugelijke feit groots te vieren. Als u dus zin heeft in een gezellige avond met heerlijke muziek en lekkere meezingers, bent u zaterdag bij Dorpshuis Centrum aan het goede adres. De organisatie, in handen van Dion Bouhuis, Arjan Schouten en Klaas Spaans, is ieder geval blij met de headliners van de avond.

Het in Wognum gevestigde Belos Klimaattechniek is deze week failliet verklaard. Het personeel heeft woensdag gehoord dat het wordt ontslagen. Het bedrijf heeft meer dan honderd personeelsleden.

 

Bron: Dichtbij

woensdag, 25 februari 2015 18:47

Spanning om zilver tulp

Het leek er niet meer op, maar toch is tijdens de voorlaatste wedstrijd van de tulpenkeuring Wervershoof de strijd om de Zilveren Tulp teruggekeerd. De verschillen in het algemeen klassement zijn klein en het belooft vrijdag 27 februari een spannende avond te worden, meldt het Keuringscomité Wervershoof.

 

Bron: Dichtbij

Agrariërs in de omgeving van Berkhout en Hauwert voelen zich in het nauw gedreven door de windmolenprotesten.

 

Geen van de door ons benaderde landeigenaren in Hauwert, Nibbixwoud, Bobeldijk en Berkhout wil voor de microfoon of camera verschijnen. Ze hebben wel een mening over de windmolendiscussie maar zijn bang voor de reacties vanuit de bevolking. Een boer uit het gebied zegt dat hij de protesten hypocriet vindt.

woensdag, 25 februari 2015 18:40

OM: Ook tweede verdachte Andijk observeren

Het Openbaar Ministerie wil in het onderzoek naar de moord op de Andijkse transgender Michelle Koek (49) ook de tweede verdachte laten observeren in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit bleek vanmiddag tijdens een zitting voor de rechtbank in Alkmaar.

 

Koek werd in de nacht van 28 op 29 april vorig jaar doodgeslagen in haar woning. Medio augustus pakte de politie de 30-jarige Michel S. uit Roosendaal op. In oktober volgde de arrestatie van zijn zwager Jawed H. (40). Beide mannen zitten vast. Ze waren niet in de rechtbank.

Maar liefst 10 hectare vol met zonnepanelen zouden er komen in Midwoud. Maar de omstandigheden om zo'n park te ontwikkelen zijn niet gunstig.

 

De gemeente Medemblik maakte een jaar geleden bekend dat het bedrijf Stap in de Zon het park aan de Tripkouw in Midwoud zou gaan ontwikkelen. Maar er is nog steeds niets te zien. Volgens wethouder Tigges werkt de provincie Noord-Holland niet mee met de regelgeving rond de ontwikkeling.

De 49-jarige Michelle Koek uit Andijk is gedood bij een ruzie rond de aankoop van een kringloopwinkel. "Het was alleen niet de bedoeling dat ze doodging", zegt de vrouw van een verdachte in de zaak tegen De Telegraaf.

 

De transseksuele Michelle Koek werd op 29 april dood gevonden in haar woning. Nu blijkt dat één van de verdachten, Jawed H., eigenaar was van de kringloopwinkel in Andijk die hij aan Koek verkocht.

Begin februari gleed een automobiliste door de gladheid met haar auto de Pekelharinghaven van Medemblik in. Ze was in staat om zichzelf en haar twee kinderen (4 en 7) uit de auto te bevrijden. Daar had ze geluk mee, want de duikploeg uit Den Helder of Purmerend was nooit op tijd in Medemblik geweest.

maandag, 23 februari 2015 21:51

Mooie verhalen in Kasteel Radboud

Foto: aangeleverdVerteltheater Gerda Noordam

Zondagochtend 1 maart komt Verhalenvertelster Gerda Noordam prachtige verhalen vertellen voor iedereen vanaf 4 jaar ! Ze neemt je mee in de wereld van een sprookje, sages en legendes van de Zuiderzee ! Met verhalen, klanken en beweging maakt ze een avontuurlijke beleving ! Ze gebruikt muziekinstrumenten tijdens het vertellen en er is ruimte voor de kinderen om mee te doen !

Heb je wel eens gehoord van Duimendik ?

Pagina 1 van 75