Op 5 februari behandelt de oriënterende commissie ruimte en bestuur en middelen het raadsvoorstel van de verzelfstandiging van de gemeentelijke havens in Medemblik.

Foto: gemeente MedemblikHet ontwerpbestemmingsplan ‘Opperdoes-recreatiepark Klein Giethoorn’ ligt met ingang van 23 januari gedurende zes weken ter inzage.

 

Het recreatiepark Klein Giethoorn ligt aan de rand van de kern Opperdoes. De eigenaar wil het recreatiepark uitbreiden met 2 hectare en inrichten met verschillende soorten recreatiewoningen en de nodige voorzieningen zoals een bar-restaurant en een winkeltje.

Sinds vrijdag 23 januari is er een storing aan de openbare verlichting in de omgeving van het winkelcentrum in Wervershoof. Deze storing is gemeld bij netbeheerder Liander. De meetdienst heeft woensdag 28 januari geprobeerd de storing te vinden, maar dit is niet gelukt.

vrijdag, 30 januari 2015 18:44

Maakt u al een afspraak met de gemeente?

Foto: gemeente MedemblikNog maar drie weken na de invoering, maakt al 70% van de inwoners een afspraak als ze bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort willen vernieuwen.

 

Digitale afspraken
En het grootste deel van hen heeft die afspraak zelf digitaal gemaakt. Daar is de gemeente al heel blij mee.

vrijdag, 30 januari 2015 18:44

Honkbalknuppel als wapen

Op donderdagavond nam de politie een honkbalknuppel in beslag. Een honkbalknuppel is in eerste instantie natuurlijk een sportartikel. Maar in een andere omgeving en omstandigheid kan het ook als wapen gezien worden.

Het ongeluk in het IJsselmeer bij Medemblik waarbij de wieken van een windmolen plotseling afbraken, is veroorzaakt door metaalmoeheid. De hoofdas waaraan de wieken vastzaten, was verzwakt. Er zaten kleine scheurtjes in die telkens groter werden tot het hele gevaarte afbrak. Dat heeft een woordvoerster van energiebedrijf Nuon woensdag gezegd.

 

Bron: Dichtbij

De koningin van het marathonschaatsen wordt ze genoemd. Mariska Huisman schaatst woensdag haar laatste professionele wedstrijd op de Weissenee tijdens het Open Nederlands Kampioenschap. De vrouw uit West-Graftdijk wil haar carrière op het hoogtepunt beëindigen.

De familie van de ernstig zieke Madelief Boon (2) uit Medemblik roept mensen op te stoppen met het sturen van kaartjes.

De familie wordt letterlijk overspoeld met beterschapswensen. Alleen al vandaag zijn er 2500 kaarten naar het meisje gestuurd.

dinsdag, 27 januari 2015 21:04

Waar blijven dan die zonnepanelen?

Meer dan 30.000 zonnepanelen zouden er komen aan de rand van Midwoud. Maar waar je ook kijkt er is geen zonnepaneel te vinden, behalve op de woningen van Midwouders zelf.

 

Bijna een jaar geleden vertelde de wethouder van Medemblik vol enthousiasme dat er bij de Tripkouw in Midwoud 8 tot 10 hectare aan zonnepanelen zouden komen op de plek waar eigenlijk woningen zouden worden gebouwd.

De 2-jarige Madelief Boon uit Medemblik wordt overspoeld met ansichtkaarten. Bij het meisje werd onlangs neuroblastoom kinderkanker geconstateerd. Om haar een hart onder de riem te steken, plaatste haar familie een oproep op Facebook om haar massaal kaartjes te sturen. En met succes!

Pagina 1 van 74