donderdag, 17 april 2014 20:10

Cursus 'Plezier op school'

Is uw kind aanstaande brugklasser uit de gemeente Medemblik? Heeft hij of zij weinig zelfvertrouwen en kan hij of zij niet voor zichzelf opkomen? Speciaal voor deze kinderen is er de tweedaagse cursus ‘Plezier op school’ die plaatsvindt in de week van 11 tot en met 15 augustus 2014.

donderdag, 17 april 2014 20:08

Pierhagenlaan met uitleg

Jan Pierhagen, kleinzoon en naamgenoot van wijlen burgemeester Pierhagen van Opperdoes mocht zaterdagmiddag 12 april het onderbord bij de straatnaam Pierhagenlaan onthullen.

 

Bron: Dichtbij

donderdag, 17 april 2014 20:05

'Wij gaan hier niet zomaar weg!'

Zaterdag gaat het nieuwe stadsmuseum open in het voormalige stadhuis van Medemblik. Maar nu al zijn er kapers op de kust.
De Oudheidkundige Vereniging 'Medenblick' heeft het pand voor 10 jaar gehuurd. Maar de gemeente wil het mogelijk verkopen aan ondernemers die er een hotel, restaurant of ander museum wil vestigen. De Oudheidkundige Vereniging is daar niet blij mee'en is niet van plan zomaar weer te vertrekken.

Westfries Mannenkoor - Foto: aangeleverdZaterdag 26 april, organiseert de Stichting Pieter Backer Orgel een Oranjeconcert met medewerking van het Westfries Mannenkoor en de organist Dirk Out.
Het is de vierde editie van dit concert in Medemblik en nu voor het eerst op Koningsdag!

Het Westfries Mannenkoor bestaat onder de huidige naam ruim 40 jaar! Daarvoor had het als naam “De Verenigde Westfriese Zangers”.
Het koor telt ruim zestig zingende leden.
Zij zijn afkomstig uit alle windstreken van Noord-Holland boven het IJ: van Wieringen en de Wieringermeer tot Heemskerk en van Alkmaar tot Bovenkarspel.
Vaste begeleider van het mannenkoor is pianist/organist Hans Weenink.

woensdag, 16 april 2014 19:51

Inkomstenformulier uitkering digitaal

Ontvangt u naast een uitkering op grond van de Wet werk en bijstand (WWB), de IOAW of de IOAZ een inkomen? Dan gaat er wat voor u veranderen. Want vanaf nu moet u uw inkomsten digitaal doorgeven.

Bij het invullen heeft u uw DigiD-code nodig. Met de code kunt u via internet uw inkomstenformulier invullen. Ook kunt u uw loonspecificatie als bijlage toevoegen.

Voor ondernemers in de scheepsbouw die een gat in de markt zien, maar een gebrek hebben aan financiën, wordt de workshop ‘Innoveren door financiering van innovatie’ georganiseerd. Arnold Monshouwer (Kamer van Koophandel) geeft een onafhankelijk beeld van de diverse financieringsmogelijkheden om deze te verwezenlijken. Er is een aantal mogelijkheden: de traditionele financiering bij een bank, het aantrekken van risicokapitaal, ‘friends, family and fools’ en crowdfunding. De lunchbijeenkomst vindt plaats op maandag 12 mei (12.00 tot 14.00 uur) in het gemeentehuis van Medemblik, Dick Ketlaan 20 in Wognum.

Jeugdzorg Noord-Holland en de partners in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord, verenigd in het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPA-NHN), bundelen de krachten om gezamenlijk invulling te geven aan de wens om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te leiden. Op donderdag 17 april tekenen Elly Konijn, wethouder van Alkmaar en voorzitter van het RPA-NHN en Els Rienstra, voorzitter van het Instellingenberaad Jeugdzorg, hiervoor een convenant.

woensdag, 16 april 2014 19:45

Schorpioen gaat op in Wognum

Het besluit is gevallen. Volleybalvereniging Schorpioen uit Midwoud/Oostwoud gaat op in Volleybalvereniging Wognum. Daarmee verdwijnt na meer dan 50 jaar de volleybalvereniging uit Midwoud/Oostwoud. Een besluit dat niet zomaar uit de lucht is komen vallen. "Het zat er al een tijdje aan te komen", vertelt voorzitter Jeroen Brink. "Er is al eerder over gesproken, maar toen zijn we toch nog zelfstandig doorgegaan. Dat was nu echt niet haalbaar meer."

 

Bron: Dichtbij

woensdag, 16 april 2014 19:45

Schorpioen gaat op in Wognum

Het besluit is gevallen. Volleybalvereniging Schorpioen uit Midwoud/Oostwoud gaat op in Volleybalvereniging Wognum. Daarmee verdwijnt na meer dan 50 jaar de volleybalvereniging uit Midwoud/Oostwoud. Een besluit dat niet zomaar uit de lucht is komen vallen. "Het zat er al een tijdje aan te komen", vertelt voorzitter Jeroen Brink. "Er is al eerder over gesproken, maar toen zijn we toch nog zelfstandig doorgegaan. Dat was nu echt niet haalbaar meer."

 

Bron: Dichtbij

Op de expositie Tot uw dienst in het Huis van Oud zijn onder meer attributen van de bakker te zien. - Foto: aangeleverdTot uw dienst is de titel van de nieuwe uitgave van De Cromme Leeck én van de zomertentoonstelling in het museum Huis van Oud. In het boek worden winkels en bedrijven beschreven van Nibbixwoud, Wadway, Wognum en Zwaagdijk-West van 1938 tot 2013. Op de expositie zijn attributen en beeldmateriaal te zien van voormalige middenstanders uit die dorpen.
De presentatie van het boek is op vrijdagavond 25 april, op zondagmiddag 27 april wordt de tentoonstelling geopend.


De feestelijke presentatie van het boek Tot uw dienst vindt op 25 april plaats in partycentrum Stam in Wognum. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Pagina 1 van 60

ADVERTENTIESHet is mogelijk om op deze veelbekeken site te adverteren met buttons van 120 x 60 pixels. Vraag naar onze scherpe tarieven. Ons reclamebureau kan de (animatie)buttons ook eventueel ontwerpen. Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.