donderdag, 21 mei 2015 15:11

Pleegouders gezocht

Foto: gemeente MedemblikEen kind kan het beste thuis opgevoed worden, daar is iedereen het over eens. Maar soms is dat niet mogelijk.

Als de problemen in een gezin niet met hulp thuis opgelost kunnen worden, dan is pleegzorg het beste alternatief. Het benadert de gezinssituatie het meest. Er is veel behoefte aan pleegouders, ook in de gemeente Medemblik.

Foto: Theo AnnesDinsdag 19 mei heeft wethouder Tigges de nieuwe begraafplaats in Wognum officieel geopend.

Er moest een nieuwe begraafplaats komen omdat de gemeentelijke begraafplaats bij de NH-kerk in Wognum niet aan de huidige eisen voldoet. Op de nieuwe begraafplaats, genaamd 'Het Kreekland' aan de Kaaspers, is ruimte voor bijna 400 graven (368 volwassengraven en 26 kindergraven). Rekening is gehouden met de behoefte van inwoners aan andere vormen van begraven/asbestemming. Er is een urnentuin en een strooiveldje aangelegd en binnenkort komt er een urnenmuur. In de huidige urnentuin is ruimte voor 24 urnen.

 

Bron: gemeente Medemblik

 

woensdag, 20 mei 2015 15:58

Start nieuwe route Happen en Trappen

Een smakelijke fietsroute Langs het IJsselmeer

Happen en Trappen combineert fietsen en eten. Het idee: 1 fietsroute, 5 restaurants,
5 gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen.

Keer op keer langs het IJsselmeer maakt deel uit van Happen en Trappen en  is een samenwerkingsverband van lokale horecaondernemers, die in 2015 gezamenlijk een route verzorgen in de regio.

Het plan om windmolens te plaatsen in het Kromme Leekgebied bij Nibbixwoud, Hauwert, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost is van de baan.
Dit laat RTV NH mediapartner Medemblik Actueel weten op hun website. Het windmolenplan 'Kromme Leek' van de provincie heeft zowel bij de gemeente Medemblik als bij de inwoners veel kwaad bloed gezet.

Voor veel West-Friezen zal het geen groot nieuws zijn dat de arbeidsmentaliteit van de West-Friezen hoger is dan in de rest van Noord-Holland. Dit blijk uit een onderzoek dat is gehouden.
RTV NH mediapartner Medemblik Actueel bericht hierover. De ruggengraat van de West-Friese economie is vooral de agribusiness, de bouw en de composietenindustrie (kunststof).

Foto: aangeleverdSuperkoopzondag met gezellige markt

Op zondag 31 mei is het koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er een gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van curiosa, woon- en tuindecoratie en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen een kraam vullen.

dinsdag, 19 mei 2015 19:19

Truckfestival-Westfriesland

Fotografie Robert GielingDe weergoden opnieuw goed gestemd

Een wekker zetten was niet nodig op zondag 17 mei. Vanaf zeven uur ’s morgens werden de Medemblikkers wederom letterlijk wakker geschud door het imposante ‘blik’ dat door de straten denderde. De Nieuwstraat was voor de 23ste keer hét podium voor ruim honderd meest prachtige, grote en opvallende trucks van Nederland en daarbuiten.

dinsdag, 19 mei 2015 19:17

Kaartverkoop BON-theater 2015/2016 van start

Geschreven door

Ali B - Je suis Ali - (c) Les FinesseDit seizoen: Ali B, Kasper van Kooten en Katinka Polderman

Het BON-theater in Medemblik presenteert het programma 2015/2016. Kleurrijk en divers, vol verrassende theaterontdekkingen en bewezen verhalenvertellers. Zoals Ali B op 17 oktober. Na zijn eerdere successen Ali B geeft antwoord en Ali Beken(d)t gaat hij opnieuw het theater in.


Nathalie Baartman opent het seizoen op 5 september. René van Meurs en Yora Rienstra zijn samen nog diezelfde maand goed voor twee voorstellingen op één avond. Katinka Polderman levert doortimmerde liedjes en hilarische oneliners.

dinsdag, 19 mei 2015 19:06

Medemblik Nautiek: water en meer!

Foto: gemeente MedemblikKun jij ook niet wachten tot het weer warmer wordt en je het roer kunt overnemen? Ook dit jaar zal er in mei tijdens Medemblik Nautiek weer van alles te beleven zijn in en rondom de Oosterhaven.

Je kunt zeilen, kanoën en in aquabubbels, met de scouting kun je broodjes bakken, op klimwanden klauteren en vanaf 13.30 zijn er optredens van leerlingen van Dansschool Dazzling en S.G De Dijk op een groot podium. Allemaal in de Oosterhaven van Medemblik, tijdens de 31ste Delta Lloyd Regatta.

De kinderen van De Meridiaan in Medemblik zijn maandag 18 mei weer naar school gegaan.
Tijdens de meivakantie werd er bij onderhoudswerkzaamheden asbest aangetroffen. De asbest is opgeruimd en het terrein is weer vrij gegeven.
Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over de asbest bij De Meridiaan.

Bron: gemeente Medemblik

Pagina 1 van 80